Hoi!

Ik ben Paulien en ik houd van wildernis, fotografie en nieuwe mensen ontmoeten. In de zomer van 2019 besloot ik mijn baan in loondienst op te zeggen en deze drie passies te gaan combineren in mijn werk als internationaal fotograaf. Sindsdien leef ik uit een koffer en mijn Twingo. Geen van life maar Twingo life. Ik woon en werk nu waar en wanneer ik wil en ik vind het heerlijk.

Ik hou ervan om nieuwe plekken te ontdekken. Alleen, of met andere buitenmensen. Ik hou van besneeuwde bergtoppen, ruige kliffen en stille dennenbossen. Ik vind het fijn om me klein te voelen in een groots landschap. Ik hou van het geluid van de wind die door de boomtoppen raast, het verre geluid van de golven die stukslaan op de kust en het gekras van raven boven ruïnes. Ik voel me op mijn vrijst als ik wildkampeer in de Schotse Hooglanden en mijn eten bereid in een klein pannetje op mijn brander.

In mijn werk leg ik echte emoties en persoonlijkheid vast. Ik wil jouw verhaal vertellen, gewoon zoals het is. Ik wil jou zo vastleggen als jouw familie en vrienden je kennen. Ik zie mijn fotoshoots dan ook meer als een avontuur met vrienden dan als een officieel, spannend gebeuren. Let’s go have fun in the outdoors together, and have awesome pictures as a reminder of our awesome trip!


“And at the end of the day, your feet should be dirty, your hair messy and your eyes sparkling”

Shanti

Why choose me?

Mijn hartslag schiet omhoog als iemand een camera op mij richt. Of eigenlijk al wanneer ik weet dat iemand een camera op me gaat richten… Ik weet dus heel goed hoe spannend het kan zijn om op de foto te gaan, zeker als je opgegroeid bent met ‘even lachen naar het vogeltje’ of ‘zeg eens pindakaas’. Lekker geforceerd allemaal, en vaak superongemakkelijk. En dan komen daar ook nog eens foto’s uit waarop je lacht alsof de tandarts net al je kiezen getrokken heeft…

Bij mij gaat het er tijdens de fotoshoot dan ook vooral om dat we het leuk hebben. Dat je je ontspannen en veilig voelt, want op de foto gaan is je kwetsbaar opstellen. Ik zorg er dan ook zeker voor dat je je op je gemak voelt. Daarvoor neem ik je graag mee op een wandeling door de natuur. De buitenlucht en beweging zorgen ervoor dat je je meer ontspannen voelt. Tijdens de wandeling begin ik niet direct met fotograferen. Ik wil je eerst wat beter leren kennen: wie ben je, waar gaan jouw ogen van sprankelen en wat vind je jouw beste punten? Ik wil dit weten omdat ik dat interessant vind, maar meer nog omdat ik je wil fotograferen zoals je bent. Want jij bent mooi en leuk en goed genoeg zoals je bent!

Tijdens mijn fotoshoots hoef je niet te poseren en ook niet te ‘lachen naar het vogeltje’. Ik geef je wel instructies over waar je mag gaan staan en ik zal je ook zeker helpen als je niet weet waar je je handen moet laten (I know that feeling!), maar we gaan het niet ongemakkelijk maken. Er zit zo’n groot verschil tussen ‘lachen naar het vogeltje’ en shinen omdat je over je passie vertelt. En dat laatste is wie jouw vrienden zien als ze met jou praten, wie jij op je best bent en wie ik graag vast wil leggen.

Denk je nu… ja, dat kun je wel zeggen… maar ik vind het écht ongemakkelijk en ik ben écht niet fotogeniek. Dat heb ik vaker gehoord van klanten, maar geloof mij, ook jij kunt leuk en ontspannen op de foto staan. Lees onderstaande reviews maar eens door: deze mensen zijn ook geen Holland’s Next Top Model en staan ook niet wekelijks voor de camera.

Echt, je kunt dit, en je bent dit zo waard!


"Super gezellige en ontspannen zwangerschapsshoot gedaan op een buiten locatie.. Paulien geeft je alle ruimte om jezelf te zijn en weet goed het ijs te breken waardoor je hele mooie ontspannen en spontane foto’s krijgt.. wij vonden het heel leuk en het resultaat is prachtig!"

♥ Wendy & Dirk

"In de regen gingen we met Paulien op pad. Helemaal niet erg, die regen, want Paulien zorgt wel voor een leuke middag. De shoot voelt heel natuurlijk, en we voelden ons erg op ons gemak. Daarbij had ze ook nog eens een prachtige plek uitgezocht. Paulien, bedankt voor de leuke middag, het avontuur en de prachtige foto’s."

♥ Niek en Marijke

"Paulien zit boordevol leuke en creatieve ideeën! Ze is goed gezelschap om mee op pad te zijn en als je als fotograaf met je knieën en ellebogen in het water hangt voor het perfecte plaatje, dan heb je echt passie voor je werk!"

♥ Caren

"De shoot met Paulien was een heel bijzondere ervaring! Onze gedeelde interesse voor yoga bracht ons in contact, en dat was ook het thema van de shoot. De prachtige omgeving en Paulien haar vrolijkheid en enthousiasme zorgden voor een ontspannen sfeer. Ze wist feilloos de beste plekjes te vinden waar de houdingen het best tot hun recht zouden komen. Het resultaat is prachtig geworden: schitterende foto's waarin het licht, de natuur en yoga de zen-sfeer ademen! Paulien is duidelijk een getalenteerde fotografe en werkt erg professioneel. Maar vooral ook is ze een ontzettend lieve en inspirerende persoon."

♥ Nienke

"Paulien is een super leuk en lief mens! Wij vonden het fijn om met haar samen te werken. Ook geeft ze tijdens de shoot leuke kleine 'opdrachtjes' om zo nog beter de emoties vast te leggen! En dat lukt haar goed. Super blij met het resultaat "

♥ Esther & Walter

"Paulien is sowieso een leuk mens, waardoor het niet “gemaakt” voelt en je gewoon kan zijn wie je bent! Ze ziet wat ik zie in mijn honden en paard en dat vind ik heel knap. En dan weet ze dat ook nog vast te leggen in een sfeer die ik ontzettend mooi vind. Ik ben echt heel erg blij met de foto’s!"

♥ Emma

"Ik raad Paulien absoluut aan. Ze is super leuk, spontaan en je voelt je snel bij haar op je gemak. Daarnaast is ze creatief en zorgt ze voor pure natuurlijke foto’s. We hadden een gezellige middag met haar!"

♥ Mariëlle en Matthijs

"Paulien is een top-mens en een top-fotograaf. Bij Paulien kun je erop vertrouwen dat ze prachtige foto’s maakt en dat ze alleen gaat voor het beste. En dan is ze ook nog eens een super fijn persoon!"

♥ Mirte van Coaching by Mirte

"Vorige week had ik een fotoshoot met Paulien. En wat was het leuk! Paulien is super lief en dat is fijn, want ik vind zoiets altijd wat onwennig en spannend. Ze had zich van te voren goed verdiept in mijn bedrijf en de sfeer die ik wilde neerzetten. En wauw, dat is echt gelukt! Rauwe, 'moody' foto's die precies passen bij mij en mijn bedrijf. Dank je wel!"

♥ Goudje van Run Free Groningen

"De beste fotograaf in dit segment die je kunt vinden. Paulien weet iedereen op een ongedwongen manier op zijn of haar gemak te stellen, waardoor je op de foto komt zoals je echt bent."

♥ Rein

"Paulien is niet alleen een topfotograaf, die zowel oog heeft voor detail als het geheel overziet, ze heeft ook een ontzettend leuke en lieve persoonlijkheid. Ik ben ontzettend blij met mijn foto's en ik kijk terug op een hele toffe ervaring!"

♥ Trix van KenT Fotografie

"We ontmoetten elkaar op een koude maandagochtend in december op een mooie natuurplek. Direct voelde ik een bijzondere klik met Paulien. Haar vrolijkheid en enthousiasme zorgde direct voor een ontspannen en gezellige sfeer en maakte dat ik heel relaxed was. En dat straal ik ook uit op de foto's.
Het resultaat is nog mooier dan ik me van tevoren had voorgesteld! Paulien heeft de beste kant van mij naar boven gehaald en dat vastgelegd en daar ben ik haar heel dankbaar voor!
Paulien noemt haar shoots een 'adventure' en een avontuur was het zeker! Ik denk nog regelmatig met een grote glimlach terug aan die heerlijke ochtend. Ik kan je een fotosessie met Paulien dus alleen maar heel erg aanraden!"

♥ Evelyn van Onbeperkt Puur

schotland-fotograaf
paulien-van-der-werf-fotograaf

Foto’s op deze pagina met dank aan Marleen Annema, Luis Boullosa, Yoshi Feijnenbuik en Marleen Verheul